Енергетики повернули світло всім споживачам Харкова

Ілюстративне фото: Олег Синєгубов В області 15 тисяч жителів залишаються без електроенергії.

На ранок 11 березня заживлені всі споживачі м. Харкова (поки що без міськелектротранспорту).

Про це повідомив начальник управління інформаційної політики та роботи зі споживачами компанії «Харківобленерго» Володимир Скічко.

За даними голови ХОВА Олега Синєгубова, сьогодні вночі було заживлено 100% абонентів Харкова. Тривають роботи над відновленням руху міського електротранспорту.

«В області без електроенергії залишаються 15 тисяч абонентів у Вовчанську, Старому Салтові та Слатиному. Але найближчим часом енергетики там також відновлять електропостачання», — розповів очільник області. 

Як писав KHARKIV Today, 9 березня близько 4:00 Росія завдала масованого удару по Харківській області. Під обстріл потрапили об’єкти критичної та цивільної інфраструктури, будинки. Після ракетної атаки у Харківській області вимкнулося світло. Харків залишився повністю знеструмленим, по області світло частково було. В обласному центрі зникли опалення та припинилось постачання води.

За словами виконавчого директора ДТЕК Дмитра Сахарука, удар 9 березня був дуже потужним, у місті пошкоджені дві підстанції, які використовуються для передачі електроенергії.

У Харкові роботи з відновлення електроенергії проводились без упину. «Прогнози можна робити: думаю, це протягом тижня буде зроблено. Скоріше, напевно, відновити нормальне енергоживлення цих регіонів буде неможливо», — відповів Сахарук на запитання про терміни відновлення електроенергії в Харкові. 

Джерело