Харків’ян просять повідомляти про завищені ціни на ритуальні послуги

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today Деякі фірми вимагають 25 тисяч гривень, замість 10 тисяч гривень.

Харків’ян просять повідомляти про завищені ціни на ритуальні послуги.

Під час війни у Харкові з’явилося чимало приватних ритуальних компаній, які надають послуги за завищеними цінами у вигляді комунального підприємства «Ритуал». Свої послуги компанії пропонують за 20-25 тисяч гривень. У департаменті житлово-комунального господарства Харківської міської ради просять звертатися виключно до КП «Ритуал» та повідомляти про факти завищення цін іншими компаніями.

«Місцева влада розцінює такі дії не інакше як мародерство. Тому ми закликаємо жителів міста звертатися виключно до КП «Ритуал». У цей непростий для країни час він надає ритуальні послуги та реалізує ритуальну атрибутику за зниженими цінами, які були затверджені Харківською міськрадою на період воєнного стану», — пояснили у департаменті житлово-комунального господарства Харківської міськради.

Зазначимо, що на балансі комунального підприємства «Ритуал» знаходяться міські цвинтарі, крематорій, ритуальні бюро та салони майже у всіх районах Харкова.

У разі виявлення фактів завищення цін на ритуальні послуги жителів Харкова просять повідомляти за номером телефону: 0-800-301-562. Отримати послуги КП «Ритуал» можна за адресою: вулиця Конторська, 3; телефон: +38 (057) 712-10-34. Тарифи КП «Ритуал — за посиланням.

Зазначимо, алгоритм дій для організації поховання на період ведення бойових дій можна знайти тут.

Джерело