Мер міста на Харківщині просить жителів евакуюватися через загрозу воєнних дій

Фото: Cуспільне. Є загроза обстрілів.

З Барвінкового вже евакуювали 4000 мешканців, евакуація продовжується.

Міський голова міста на півдні Харківської області Олександр Бало закликав мешканців громади тимчасово евакуювати, бо залишається загроза повітряних ударів. Про це пише «Суспільне» з посиланням на відеозвернення Бало у місцевій групі «Вісті Барвінківщини». Барвінкове знаходиться за 170 кілометрів від Харкова на кордоні з Донецькою областю.

«Ми працюємо у штатному режимі, комунальні заклади, лікарня. Ситуація залишається напруженою. Тому я знову закликаю, прошу тимчасово евакуюватися з міста. Я хочу сказати, що залишається постійно загроза повітряних ударів, тому прошу — бережіть своє життя. І ще раз говорю: тимчасово залиште місто», — сказав Олександр Бало.

За словами Бало, зараз у місті розповсюджують проовкаційні чутки про те, що на три дні будуть відключені газ, світло та вода. Мер запевнив: нікого не

відключатимуть, всі комунальні служби працюють. Також він закликав звертатися за допомогою до міської ради щодо отримання продуктів та допомагати одиноким людям похилого віку та тим, кого покинули родичі, що виїхали.

Зазначимо, місто Барвінкове знаходиться за 54 кілометри від Ізюма, який 1 квітня повністю перейшов під контроль окупантів. 30 березня з Барвінкового евакуювали потягами 2500 жителів, 1 квітня вивезли ще 1500. Загальна чисельність населення Барвінкового становить близько 10 000 осіб.

Джерело