Новітній російський Т-90 вперше знищили у Харківській області

Андрей Цаплиенко возле уничтоженного танка. Фото: Андрей Цаплиенко Село нещодавно було звільнено українською армією.

Українські військовослужбовці завдали удару по російському танку Т-90М, бойовій машині піхоти та багатоцільовому плаваючому бронетранспортеру (МТ-ЛБ).

Вранці 4 травня українська армія зупинила спробу окупантів прорватися до одного зі звільнених сіл у Харківській області. Під час бою було знищено російську техніку та солдатів. Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

«Це село на Харківщині нещодавно звільнили українські військові. Але сьогодні вранці окупанти спробували зайти до нього ще раз. Як бачите, у них це погано вийшло. Металобрухт разом із екіпажами вирушить на парад 9 травня туди, де співає кобзон», — написав на своїй сторінці у Facebook військовий кореспондент Андрій Цаплієнко.

Відомо, що Т-90 «Прорив» з’явився на озброєнні РФ у 2020 році, його вперше помітили під час російської війни на Харківщині кілька тижнів тому. Експерти DEFENSE EXPRESS припускають, що танк знищили під час засідки з протитанкового гранатомета прямим попаданням у корму або з використанням протитанкового ракетного комплексу. Судячи з фото, у танку спалахнув двигун, але боєкомплект не вибухнув завдяки тому, що він перебуває у забаштовій  ніші.

Як писав KHARKIV Today, 22 квітня Збройні сили України звільнили від російських окупантів село Безруки та селища Слатине і Прудянка у Дергачівській громаді. 28 квітня було звільнене селище Кутузівка. Селище Кутузівка знаходиться одразу за Об’їзною дорогою Харкова на Вовчанському напрямку. 30 квітня стало відомо про звільнення Верхньої Роганки, Слобідського і Прелесного. Це невеликі села з населенням до двохсот людей, що знаходяться між Вільхівкою та Кутузівкою.

Джерело