Окупанти обстрілюють харківське прикордоння

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today Російські військові б'ють по позиціях ЗСУ та цивільних об'єктах.

За добу загарбники обстріляли шість населених пунктів на Харківщині.

Російські окупанти намагаються утримати захоплені території Харківської області. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

«Агресор продовжує зосереджувати зусилля на спробах реалізації своїх планів з виходу на адміністративний кордон Донецької області, а також утриманні захоплених районів Херсонської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей», — розповіли у Генштабі ЗСУ.

Минулої доби окупанти обстрілювали населені пункти на Слобожанському напрямку — Стрілеча, Огірцеве, Стариця, Гатище, Дворічна та Гряниківка. Це населені пункти на кордоні з РФ на північ та північний схід від Харкова. Обстріли здійснювали з мінометів, ствольної та реактивної артилерії.

За інформацією Генштабу ЗСУ, Росія обстрілює позиції української армії вздовж усієї лінії зіткнення, здійснює інженерне обладнання позицій на окремих напрямках та проводить повітряну розвідку, підтягує резерви, проводить мобілізацію та вербує найманців.

Крім того, окупанти завдають ударів по критичній інфраструктурі та цивільних об’єктах України. Використовують крилаті, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні безпілотні літальні апарати іранського виробництва.

Як писав KHARKIV Today, 13 жовтня близько 21:00 загарбники запустили дві ракети С-300 по Холодногірському району Харкова. Влучили в дорожнє покриття, утворилися дві воронки. Внаслідок обстрілу постраждалих немає.

Джерело