Окупанти провалили розвідку неподалік від Харкова

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today. Загарбники обстрілювали Харківську область, проводили розвідку та наступ.

Під обстріл окупантів потрапили десять населених пунктів Харківщини.

Вночі 19 липня російські військові здійснили авіаудар неподалік села Гусарівка Харківської області, після чого спробували йти у наступ, однак успіху не мали. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

«Наші воїни зустріли ворога щільним вогнем та відкинули загарбників назад», — зазначили у Генштабі ЗСУ.

На Харківському напрямку російські військові намагаються утримати зайняті рубежі, бойові дії йдуть по всій лінії фронту. За минулу добу використовували артилерію різних калібрів по районах населених пунктів на північ від Харкова: Руські та Черкаські Тишки, Питомник, Борщова, Руська Лозова, та Чугуїв. Крім того, армія РФ намагалася провести розвідку боєм неподалік села Уди (на сіхд від КОзачої Лопані), зазнала втрат та відійшла.

На Слов’янському напрямку загарбники хочуть відновити наступ на Слов’янськ. Стріляли з танків, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Велика Комишуваха, Долина, Чепіль, Дібрівне та Новомиколаївка (Харківька область).

Як писав KHARKIV Today, Національна гвардія України знищила на північ від Харкова танк російських окупантів. Гвардійці-артилеристи завдали удару по техніці окупантів з артилерійської системи «Нона-К» 120-міліметрового калібру. 

Джерело