Росіяни обстрілюють Харківщину з «Ураганів» і «Смерчів»

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today ЗСУ продовжують відтісняти ворога на півночі та північному сході.

Голова Харківської обласної військової адміністрації вважає, що перебувати на вулицях ще зарано.

Минулої доби інфраструктуру Харкова тричі обстріляли з реактивних систем залпового вогню. Ворог завдав ударів по Київському району міста, внаслідок чого пошкоджено житловий будинок та службовий автомобіль рятувальників. Жертв немає. Про це 30 травня повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Він розповів, що в області протягом доби обстріляли Харківський район: у селі Циркуни двоє людей поранені. У селі Шестакове (колишній Вовчанський, укрупнений Чугуївський район) від обстрілу постраждала жінка.

Синєугбов уточнив, вночі окупанти знову обстріляли Мерефу, горіли складські приміщення, попередньо постраждалих немає. Також зазнавали обстрілів Дергачівська та Чугуївська громади.

«Обстріли ведуть окупанти з півночі і північно-східного напрямку нашої області і там, де наші Збройні сили свої позиції тримають і постійно борються за кожен метр нашої території. Так само вони мають справді успіхи і відсувають ворога за цими напрямками. І, звичайно, що у Харкові трохи тихіше, але на вулицях перебувати ще дуже рано, бо можуть снаряди прилетіти у будь-яку точку міста. Обстріл ведеться з артилерії, з реактивних систем залпового вогню «Смерч» та «Ураган». Враховуючи відстань дії цього озброєння, РФ може навіть вести вогонь зі своєї безпосередньо території», — пояснив голова Харківської обласної військової адміністрації.

Раніше повідомляли: Українські пілоти знищили батальйонно-тактичну групу ворога у Харківській області

За його словами, літаків супротивника над Харковом не фіксують уже приблизно місяць.

«Якщо брати Ізюмський напрямок, який так само у нас гарячий, то там справді трапляється і наші Збройні сили постійно фіксують ураження ворожої авіації, зокрема безпілотних літальних апаратів. А авіаударів вже на околицях Харкова та у Харкові, на щастя, немає, завдяки нашим Ззбройним силам», — поінформував Синєгубов.

Джерело