Стало відомо, чому Рада нацоборони зібралася у Харкові

Фото: Офис президента Украины. Засідання РНБО відтепер будуть виїзними.

Наступний населений пункт для засідання обере президент.

Відповідаючи на запитання журналістів, після засідання РНБО, яке відбулося у Харкові 11 лютого, секретар Ради нацбезпеки розповів, що відтепер засідання відбуватимуться не лише у Києві і стануть виїзними.

Відповідне доручення, за словами Олексія Данілова, надав президент України. Вибір регіонів та населених пунктів, де збиратиметься Рада, залишається за Володимиром Зеленським.

Пояснюючи, чому сьогодні, РНБО зібралася у Харкові, Олексій Данілов сказав: «По-перше, було два засідання, тут відбувся Конгрес національних рад, крім того, президент дав доручення, щоб наступне засідання було виїзне, є доручення від президента. Є пропозиція від президента, щоб такі засідання РНБО проходили не тільки у Києві. Ми будемо по регіонах, для того, щоб безпосередньо тут вирішувати, допомагати і разом працювати у цьому питанні. Ми мали сьогодні велику доповідь голови Харківської обласної державної адміністрації з питань саме формування територіальної оборони на території Харківщини”.

Раніше повідомляли: Зеленський у Харкові. Оборона, «Велике будівництво» і сильна Україна

Також секретар РНБО прокоментував можливий напад Росії.

«По-перше, я можу сказати, що Харків буде захищений. І це буде обов’язково у разі, як ви кажете, «російської навали». Мені тільки незрозуміло, навіщо росіянам цей клопіт під назвою наша країна. Повірте, ми нікому нічого віддавати не будемо. Нам чуже не потрібне, але й своє ми віддавати не будемо. І вони це добре знають. Вони знають позицію наших громадян, що ми воюватимемо за своє. Ще раз наголошую, ми знаходимося на своїй землі, ми не забираємо територію Російської Федерації. Ми за весь час існування нашої країни ніколи ні на кого жодного разу не нападали, але своє ми нікому не віддаватимемо. І наші військові, і чоловіки, і жінки захищатимуть нашу країну. Сил і коштів більш ніж достатньо завдяки тій допомозі, яку ми отримуємо від наших партнерів», — зазначив Олексій Данілов.

Завершуючи брифінг, Данілов розповів, що йому було дуже приємно перебувати у Харкові і що його пов’язує з містом багато моментів. Так, його донька закінчила у Харкові юридичний університет, створила сім’ю і жила у Харкові, але рік тому переїхала до Києва. Ще один момент, який зв’язує Данілова з Харковом, — дружба з Євгеном Кушнарьовим.

Джерело