ЗСУ відбили нові атаки Росії в Харківській області

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today Російські окупанти відступили з втратами.

За добу загарбники обстріляли 14 населених пунктів на Харківщині і намагалися йти в атаку.

Збройні сили України відбили дві атаки російських окупантів на північному сході й на сході області. За інформацією Генштабу, окупанти намагалися атакувати біля села Огірцеве (Вовчанщина) і селища Дворічна (Куп’янський район).

Як розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, загарбники відступили з втратами.

На Слобожанському напрямку російські військові обстріляли райони восьми населених пунктів поблизу кордону — Вовчанських Хуторів, Волохівки, Гатища, Красного, Огірцевого, Стариці, Стрілечої та Хатнього. Обстріли здійснювали з мінометів, ствольної та реактивної артилерії.

На Куп’янському напрямку з танків, ствольної та реактивної артилерії били по районах населених пунктів Берестове, Дворічна, Гряниківка, Кам’янка, Кислівка, Котлярівка в Харківській області та Стельмахівка в Луганській області.

За інформацією Генштабу ЗСУ, протягом доби окупанти обстрілювали позиції української армії вздовж лінії зіткнення, здійснювали інженерне обладнання оборонних позицій та рубежів на окремих напрямках та проводили повітряну розвідку, били по критичній інфраструктурі та домівках мирних мешканців.

Усього по Україні за добу Росія завдала десять ракетних та 18 авіаційних ударів, здійснила понад 76 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Під обстріл потрапили райони понад десяти населених пунктів України, в тому числі Харків.

Як писав KHARKIV Today, з 24 лютого російські окупанти обстріляли Харківську область 3892 рази, в регіоні було 1283 повітряні тривоги. Кількість ударів становить 17,1% від усіх обстрілів України. Загальна тривалість повітряних тривог сягає 45 днів 10 годин 43 хвилин.

Джерело