Найкращі клавіатури для геймерів, дизайнерів і програмістів

Периферійні пристрої — це обов’язковий інструмент для роботи та розваг на комп’ютері. Але в кожного користувача свої потреби та вимоги до них. Огляд ключових характеристик допоможе підібрати професійні геймерські клавіатури, а також актуальні моделі для дизайнерів і програмістів.

Найкращі клавіатури для кіберспортсменів

У комп’ютерних іграх важлива швидкість, точність і комфорт під час тривалих ігрових сесій. Цим вимогам повністю відповідають популярні моделі:

  • SteelSeries Apex Pro. Має перемикачі OmniPoint, які дозволяють налаштовувати точку активації клавіш, а також оснащена безліччю макросів. Загальне враження доповнює яскраве RGB-підсвічування.
  • Razer BlackWidow V3. Модель із механічними перемикачами з прозорою поверхнею, що виграшно демонструє підсвічування Chroma. Ультраміцний алюмінієвий корпус гарантовано витримає найзапекліші ігрові баталії.
  • Hator Rockfall EVO Optical. Лаконічний дизайн, оптичні перемикачі та вбудована пам’ять для налаштування актуальних сценаріїв підсвічування — основні переваги цієї серії.
  • Відомі бренди пропонують геймерам найширший асортимент доступних рішень — не важко вибрати й універсальну модель, відповідно до запиту майбутнього власника.

    Функціональні клавіатури для дизайнерів

    Для представників цієї професії потрібна висока якість перемикачів, комфорт під час набору тексту та можливість швидкого налаштування функціональних клавіш. Для дизайнерів актуальні такі серії пристроїв:

  • Rapoo E9500M Wireless — недорога бездротова модель з повним набором базових функцій: бездротове підключення 2.4 ГГц, енергоощадний режим, мультимедійні кнопки. Компактний і тонкий дизайн із низьким профілем клавіш чудово вписується в робочий простір.
  • Logitech G413 TKL SE Mechanical Tactile — механічна клавіатура з акцентом на ігрові можливості та компактність: цифровий блок відсутній для економії простору. Універсальна — підходить і для роботи, і для ігор.
  • Лаконічність і функціональність — основні критерії, на які корисно опиратися під час вибору.

    Клавіатури для програмістів

    Фахівці IT-сфери вибирають моделі з тихим ходом клавіш, можливістю налаштування макросів і широким набором додаткових опцій:

  • Logitech MX Keys for Mac Advanced — розроблена для власників пристроїв Apple, зокрема Mac, має підсвічування клавіш з регулюванням яскравості та сенсорним датчиком, а також безліч функціональних клавіш для швидкого доступу до програм і команд.
  • Razer Cynosa Lite RGB Chroma — ігрова модель, яка буде корисною й програмістам завдяки підсвічуванню клавіш помірної яскравості, міцним мембранним перемикачам, а також оптимальному розміру та розкладці.
  • Вибір найкращої клавіатури залежить від особистих побажань, стилю роботи та бюджету. Замовляючи розробки відомих брендів, можна не сумніватися в надійності та відмінній якості периферійного пристрою.

    Джерело