На фронті загинув легендарний «кіборг» В’ячеслав Зайцев — Події

На фронті загинув легендарний "кіборг" В'ячеслав Зайцев - Події

Фото: facebook.com/zaitsev.viacheslav

У боях за Україну на сході нашої країни загинув український захисник «кіборг» В’ячеслав Зайцев. Про це повідомив голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух у своєму Телеграм-каналі.

— У боях загинув справжній до останнього дихання… Легендарний кіборг, надійний побратим, люблячий чоловік і батько маленької українки, вчений, дослідник і просто щира людина і відданий друг. Таким на віки залишиться В’ячеслав Зайцев. Як славний син козацького роду він пав у бою за рідну землю, — написав Старух.

За його словами, Зайцев став одним із перших, хто став на оборону України з початку російського вторгнення. Незважаючи на отримані поранення в боях, захисник продовжував протистояти ворогові.

— З початком бойових дій на сході України Славко пройшов найзапекліші бої, його не зупинили поранення, і коли почалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну, наш справді герой, одним із перших став на захист української державності, — наголосив чиновник.

В’ячеслав Зайцев був відомий як учасник Євромайдану у 2014 році. Одразу після протестів він вирушив на Донбас, вступивши до лав ЗСУ. Зайцев брав участь в обороні Донецького аеропорту, в боях за Дебальцеве та у Південному котлу. За бойові заслуги був удостоєний державної нагороди — Орденом «За мужність» третього ступеня.

У загиблого захисника залишилася сім’я – дружина та маленька донька. Бажаючі допомогти сім’ї можуть переводити кошти на банківську карту дружини «кіборга»: 5168757413635725 Зайцева Оксана.

Джерело