Під Куп’янськом росіяни обстріляли трубопровід з аміаком — стався витік — Події

Під Куп'янськом росіяни обстріляли трубопровід з аміаком - стався витік - Події

Фото: dsnews.ua

У Куп’янському районі Харківської області під обстріл військ Росії потрапив трубопровід з аміаком. В результаті стався витік. Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Олег Синєгубов у своєму Телеграм-каналі.

— Внаслідок ворожих ударів відбулася розгерметизація трубопроводу. В області розгорнуть Штаб щодо ліквідації наслідків ситуації. На місці працюють усі профільні служби. Про всі деталі повідомлятимемо згодом, — написав чиновник.

Пізніше у Харківській ОВА уточнили, що наразі виміри у місті Куп’янськ показують, що наявність аміаку у повітрі відсутня.

— За попередніми повідомленнями фахівців, що працюють на місці, загрози поширення небезпечних речовин у Куп’янському товаристві немає. У наближених до кордону з РФ населених пунктах Кучерівці, Сіньківці, Петропавлівці тривають виміри, — повідомили у відомстві.

Місцева влада запевнила мешканців Харківщини, що ситуація знаходиться під контролем, фахівці продовжують робити виміри рівня забруднення повітря.

Харківська область знову зазнала обстрілів з боку російських окупантів. Вдень, 5 червня, ворог накрив «Смерчами» Балаклію. Там загинула одна людина, ще 9 отримали поранення. Серед постраждалих – троє у тяжкому стані.

Джерело