Росія може атакувати міста керованими бомбами вагою 1,5 тисяч кілограмів — Події

Росія може атакувати міста керованими бомбами вагою 1,5 тисяч кілограмів - Події

Фото: mediacenter.org.ua

Російські війська можуть почати регулярно атакувати Україну керованими бомбами вагою 1500 кілограмів. Про це попередив представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За словами Ігната, російські окупанти зараз атакують керованими бомбами по всій лінії фронту – від Чернігівської області до півдня. Спікер зазначив, що напередодні з’явилася інформація, що глава Міноборони РФ Сергій Шойгу перевіряв один із оборонних заводів і говорив про лінійку виробництва на 2023 рік із планами виготовлення 1500-тонних бомб, які оснащуватимуться крилами та GPS-навігацією.

Такі бомби завдають ударів із дистанції від 50 кілометрів від лінії бойового зіткнення або від кордону з Україною, зазначив він. Тому ці літаки поки не мають чим дістати.

— Нам потрібні кошти, які можуть протистояти та збивати носії. Це системи Patriot, SAMP-T, сучасні літаки F-16 або інші літаки четвертого покоління, — наголосив Ігнат.

Тим часом, командувач Повітряних сил Микола Олещук додав, що F-16 мають на озброєнні ракети класу «повітря-повітря» з дальністю до 180 км. Це дозволить відігнати ворожу авіацію подалі від наших кордонів та лінії бойового зіткнення, що мінімізує можливість застосування керованих авіабомб та іншого озброєння повітряного базування.

Джерело