В Одесі голову лікарської комісії та двох її спільників викрито у бізнесі на ухилянтах | Події

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури голові лікарської консультативної комісії одного з медичних закладів Одеси повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди та службовому підробленні.

Також повідомлено про підозру двом спільникам голови комісії, через яких вона одержувала неправомірну вигоду від військовозобов’язаних громадян України.

За даними слідства, підозрювана організувала схему з одержання хабарів за виготовлення виписок із медичної карти амбулаторного хворого із зазначенням фіктивного діагнозу, що дозволить уникнути призову на військову службу під час мобілізації.

За 1 500 доларів США «хворі» отримували виписку з діагнозом – туберкульоз. Надалі ці медичні довідки передавалися до ТЦК, на підставі чого чоловіків визнавали непридатним до військової служби.

Наразі вирішуються питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваним та відсторонення від займаної посади медпрацівниці. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСР в Одеській області ДСР НП України.

За матеріалами Одеської обласної прокуратури

Источник