На території Миколаївської області виникло 12 пожеж в результаті потрапляння боєприпасів та уламків від них

 

14 липня на території Миколаївської області вогнеборці загасили 26 пожеж, 12 з яких виникли в результаті потрапляння боєприпасів та уламків від них.

 

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Миколаївській області.

 

Так, в результаті масованого ранкового ракетного обстрілу м. Миколаєва сталися пожежі в будівлях готелю та загальноосвітньої школи, а також сухої трави неподалік міського стадіону.

 

Також рашисти продовжують нищити наші врожаї. О 10:13 рятувальників сповістили, що в с. Котлярево Шевченківської територіальної громади Миколаївського району після ворожого обстрілу загорілося поле з пшеницею. О 12:02 пожежу ліквідовано на площі 20 га, ще 40 га поля вдалося вберегти. В с. Шевченкове цієї ж ТГ окупантам заважало й поле з ячменем. Про займання рятувальників сповістили о 12:09. Вогнеборці загасили полум'я о 14:49 на площі 15 га, від вогню врятовано 30 га поля з пшеницею та 40 га ячменю.

 

Через бойові дії шість разів горіли суха трава, сміття, пожнивні залишки та хвойний настил у лісовому урочищі. Епізоди сталися у м. Очаків Очаківської ТГ та у с. Лимани Галицинівської ТГ Миколаївського району, с. Лепетиха та Семенівка Березнегуватської ТГ, с. Привільне та с. Новоіванівка Баштанської ТГ Баштанського району, а також у м. Миколаєві. Підрозділами оперативно-рятувальної служби забезпечено оперативне реагування на всі повідомлення. Додатково до ліквідацій залучалися вогнеборці Галицинівського загону місцевої пожежної охорони, місцеві підприємці надавали техніку для підвозу води. Загалом площа пожеж сухостою склала майже 35 га, а в с. Привільне вогонь дійшов до поля з пшеницею та знищив ще 2 га майбутнього хлібу. Від полум'я врятовано 2 поля з врожаєм, 2 житлових будинки та 2 господарчі споруди.

 

Інші 14 пожеж не пов'язані із бойовими діями.

 

Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування минулої доби здійснено 4 виїзди для ідентифікації вибухонебезпечних предметів, виявлених на території області, вилучено 4 боєприпаси.