Розмінування агроземель: Віталій Кім зустрівся з представниками FAO

 

У середу, 17 квітня, до Миколаєва з робочим візитом прибула делегація Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) у складі координатора програм FAO з розмінування та відновлення земель Тіфена Лукаса, експерта FAO з розмінування Андрія Лінніченка та голови громадської організації «Товариство дослідників України» Павла Остапенка.

 

Під час візиту відбулась зустріч із начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом.

 

Сторони обговорили проєкт «Відновлення засобів до існування та відродження сільських громад, що постраждали від мін та вибухонебезпечних залишків війни», який реалізується FAO спільно з Всесвітньою продовольчою програмою ООН (ВПП) у тісній координації з Міністерством аграрної політики та продовольства України, а також їх виконавчим партнером «Товариство дослідників України».

 

Крім того, представники FAO презентували аналіз пошкоджень орних земель у постраждалих районах Миколаївської області, спричинених бойовими діями.

 

За словами координатора програм FAO з розмінування та відновлення земель Тіфена Лукаса, цей аналіз буде використано з метою встановлення для фермерів пріоритетних напрямків фінансової підтримки та допомоги у протимінній діяльності.

 

Зі своєї сторони, начальник ОВА Віталій Кім подякував представникам FAO за підтримку українських аграріїв та допомогу, яку організація їм активно надає.

 

«На жаль, питання замінованості сільгоспугідь у деокупованих населених пунктах Миколаївщини є довготривалим. Це, своєю чергою, перешкоджає отриманню нашими виробниками достатнього обсягу врожаю, тим самим порушує виробничий потенціал області, а найголовніше – призводить до людських жертв. Тому будь-яка допомога у цьому напрямку є вагомим внеском у безпеку та розвиток нашого регіону», – додав він.

 

Зазначимо, що у засіданні також взяли участь очільник Миколаївської обласної ради Антон Табунщик, перший заступник начальника ОВА Георгій Решетілов, заступник начальника ОВА Микола Марінов, позаштатний радник першого заступника начальника ОВА Дмитро Тарасенко та директорка департаменту агропромислового розвитку ОВА Олена Піскун.