Disney інвестує $1,5 мільярда в Epic Games

Гендиректор Disney Боб Айгер заявив, що компанія інвестує 1,5 мільярда доларів США у розробника популярної гри «Fortnite» Epic Games, що стане найбільшою інвестицією компанії в ігровий простір за всю її історію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Variety.

«Ми вступили в стратегічні відносини з Epic Games, виробником «Fortnite». Disney купує міноритарний пакет інвестицією у розмірі 1,5 мільярда доларів», — сказав Айгер.

Відповідно до додаткової інформації, наданої Disney, «нова співпраця запропонує споживачам безліч можливостей грати, дивитися, робити покупки та взаємодіяти з персонажами та історіями від Disney, Pixar, Marvel, «Зоряні війни», «Аватар» тощо.

«Гравці, геймери та вболівальники зможуть створювати власні історії та досвід, виражати свою прихильність та ділитися контентом один з одним у спосіб, який їм подобається», — зазначили у компанії.

Сама ж угода ще підлягає схваленню регуляторів.

Як повідомляв Укрінформ, мультиплікаційний герой Мікі Маус із 1 січня 2024 року став суспільним надбанням у США — сплив термін охорони авторського права на мультфільм «Пароплавчик Вілліпро» кінокомпанії Disney, де цей персонаж з'явився вперше.

Источник