Кластер Brave1 запрошує до співпраці розробників дронів-перехоплювачів

Кластер Brave1 шукає для подальшої підтримки ефективні розробки безпілотників, здатних збивати ворожі розвідувальні дрони.

Про це в Телеграмі повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

«Розвідувальні дрони Орлан, SuperCam або ZALA над лінією фронту — це очі для російської артилерії та ударних БПЛА, тому треба знайти рішення, як їх збивати, не витрачаючи засоби ППО. Тож шукаємо розробників та інженерів, які створять безпілотник, здатний збивати ворожі розвідувальні дрони», — йдеться в повідомленні.

Федоров наголошує, що розглядатиметься розробка, яка спроможна збивати цілі на швидкості 100–150 км/год на висоті 1 500 метрів. Також рішення має продемонструвати, як перехоплювач отримує попередню інформацію про ціль із системи виявлення, вилітає, знаходить ціль і починає переслідувати, а також сам уражає ворожий безпілотник.

Ті розробки, які відповідають зазначеним вимогам, потраплять в подальшу роботу до фахівців Brave1, які допоможуть розвинути безпілотник.

Як повідомлялося, учасники кластера Brave1 розробили дистанційний комплекс для розмінування Ratel Deminer, який визнано пріоритетною розробкою для Сил безпеки і оборони.

Фото: Мінцифри

Источник