Чим стара газова плита краще електричної варильної панелі

Чому газові плити ще рано списувати з рахунків.

Виробники кухонь не втомлюються розхвалювати електричні варильні панелі. Мовляв, вони безпечні, зручні в застосуванні і забезпечують економію простору. Але господині, які змінили газ на електрику, мають на цей рахунок свою думку. Чому газова плита для квартири все ще відмінний вибір, ми розповімо в цій статті, інформує Ukr.Media.

Переваги газової плити

Зручніше готувати

Готування на газовій плиті завжди було простіше і зрозуміліше. По-перше, контролювати процес зручніше, коли наочно видно, що пора зменшити або додати вогонь.

По-друге, на газу все готується швидше. Адже температура відкритого вогню завжди вище температури конфорки в електричній плиті. По-третє, баранчик регулювання, на відміну від сенсорних кнопок, можна крутити навіть мокрими руками.

Дозволяє економити

Коефіцієнт корисної дії газових плит 60-70 % проти 30% в електричних аналогів. Більш того, газ дешевше електричної енергії. Тому газові плити набагато економніше.

Простіше в експлуатації

Установка нової газової плити не вимагає переобладнання кухні. Немає потреби пиляти стільницю, просто ставиш нову плиту на місце старої і підключаєш шланг. З варильною панеллю все складніше. Для початку її потрібно вмонтувати в стільницю. Після цього підключитися до електромережі або навіть провести окрему лінію, якщо проводка слабка. При цьому духову шафу потрібно буде приєднувати окремо і додатково вести до неї електрику.

Не залежить від електрики

Настрій безповоротно зіпсовано, коли поспішаєш на роботу, а електрику знову відключили, і немає навіть можливості зварити каву.

Невисока ціна

У сьогоднішніх умовах невисока ціна стає визначальною перевагою газових плит. Не секрет, що більшість газових приладів коштують дешевше навіть найпростіших варильних панелей. А якщо додати сюди ще й вартість окремої духової шафи, то різниця збільшується вже на порядок.

Недоліки газових плит

Коли хочеш купити кухонну піч, потрібно порівняти всі переваги і недоліки кожного варіанту. Тому перерахуємо негативні сторони газових плит. Як відомо, відкритий вогонь пов'язаний з небезпекою загоряння. Крім того, ніхто не застрахований від витоку газу, а чим він небезпечний, не варто навіть пояснювати.

Недоліками також можна вважати більш громіздку конструкцію, складність очищення (потрібно знімати решітки) і утворення кіптяви в процесі роботи. А для сімей з малюками мінусом буде відсутність захисту від дитячого втручання.

Як бачите, стару добру плиту ще рано списувати з рахунків. А для старого житла і знімних квартир це як і раніше найраціональніший варіант. Водночас тим, хто проектує нову кухню, є сенс використовувати переваги окремих варильних панелей. І звичайно, варто відштовхуватися від бюджету. Адже за стильні новинки доведеться переплачувати.

Источник