Ці напої у жодному разі не можна пити при застуді — зробите тільки гірше

Під час застуди організм відчуває сильний стрес.

Коли на дворі пізня осінь з негодою і мінусовими температурами, ризик захворіти зростає в рази. І є певні напої, які протипоказані при грипі та застуді, інформує Ukr.Media.

Під час застуди організм відчуває сильний стрес. І чим сильніше запущений процес боротьби з вірусами, тим більш мляво ми себе почуваємо. А ви знали, що тим, хто хворіє, слід на час виключити з раціону певні напої, тому як вони лише посилюють запалення? Люди хворіють і ніяк не змінюють харчування, а дуже даремно. Якщо хочете швидше поправитися, застудившись, виключіть наступні напої.

Алкогольні напої при застуді

Користі при застуді алкоголь не принесе.

Природно, застудившись або піймавши грип, насамперед слід на час обмежити вживання спиртних напоїв. Незважаючи на поширений міф про те, що в невеликих кількостях алкоголь при хворобі корисний (наприклад, допомагає позбутися від болю в горлі), його краще виключити. Зокрема, через вміст рафінованого цукру та етанолу. Користі при застуді алкоголь не принесе, а ось спровокувати ускладнення симптомів і погіршення стану може.

Чай з цукром при застуді

Цукор в чаї не тільки додасть зайвих калорій, але і посилить запалення.

Визначивши у себе ГРВІ, слід пити якомога більше рідини. А якщо болить горло — упор робити на гарячі напої. Найчастіше в цій ситуації люди вдаються до допомоги чаю. Але і тут слід бути уважними, якому ви віддаєте перевагу: чорному, зеленому, білому або червоному. Не настільки важливий сорт, скільки добавки до нього. Наприклад, якщо ви любитель солодкого чаю, у нас погані новини. Цукор це не тільки зайві калорії, але і посилення запалення. Тому під час лікарняного важливо пити несолодкий гарячий чай.

Вівсяне, мигдальне і кокосове молоко, коли застудилися

Якщо в складі багато цукру, таке молоко посилить симптоми хвороби і ніякої користі від цього не буде.

У великих містах альтернативне молоко можна легко знайти в продуктових магазинах. Вівсяне, мигдальне, кокосове, рисове та інші різновиди. Що поганого в такому напої, запитаєте ви. Великий вміст цукру. Деякі виробники використовують натуральні підсолоджувачі, а інші використовують звичайний рафінований цукор. Причому в досить великих кількостях. Ось і виходить, що, замість того, щоб нести користь, таке молоко лише погіршить симптоми застуди, посиливши запалення. Або відмовтеся на час від улюбленого напою, щоб швидше поправитися, або вкрай уважно читайте склад продукту. Але ризик бути обдуреним і вжити цукрову бомбу все одно залишається.

Солодкі лате і капучино при застуді

Солодкі лате і капучино теж виявилися серед напоїв, які краще не пити, якщо застудилися.

У більшості людей псується настрій, коли вони відчувають нездужання. Воно і зрозуміло чому, все-таки поширений симптом застуди — головний біль. Щоб підбадьоритися і трохи себе порадувати, хтось цілеспрямовано йде в улюблене кафе або готує напій вдома, якщо є кавоварка. Вже здогадалися, про які напої мова? Вірно. Про улюбленців багатьох — лате і капучино. Сама по собі кава корисна, тому що в ній містяться поліфеноли, здатні навіть допомогти швидше поправитися. Але, знову ж таки, вся справа в солодкості та теплому молоці. Додаючи сироп або цукор, ви не тільки міняєте справжній смак напою, але і перетворюєте його з корисного на шкідливий, здатний спровокувати посилення запалення і стрибання рівня цукру в крові.

Газована вода під час хвороби

Захворівши, виключіть з раціону газовану воду з магазину. Краще зробіть такий напій самі.

Вередуючи під час хвороби, деякі люди балують себе не тільки тортиками або чипсами, а й газованою водою. Чи можна її пити, якщо застудилися? Небажано. І знову через велику кількість цукру в напої. Навіть в пляшках шипучок, етикетки яких обіцяють його повну відсутність, цукор все одно є. Так що від неймовірно солодких газованих напоїв на час хвороби теж слід відмовитися. Але якщо дуже хочеться, зробіть такий напій самі: в звичайну мінеральну воду з газом додайте сік лимона. Вітамін C допоможе боротися з вірусами, а приємний смак і бульбашки піднімуть настрій. Максимум користі і мінімум цукру.

Источник