Організатори «Євробачення-2023» кардинально змінили правила голосування

Вперше в історії!

Організатори масштабного пісенного конкурсу "Євробачення", який у 2023 році пройде в Ліверпулі від імені України, кардинально змінили правила голосування. Тепер проголосувати за улюбленого артиста зможуть Всі країни світу, а не тільки ті, хто бере участь у заході. Про це стало відомо на офіційній сторінці конкурсу в Instagram, інформує Ukr.Media.

Відзначимо, що після внесених змін саме глядачі будуть вирішувати, які країни пройдуть у фінал, не рахуючи Великобританії, Франції, Німеччини та Іспанії, оскільки це країни-засновники і вони автоматично проходять у фінал. Оцінки журі будуть враховуватися тільки при виборі переможця в гранд-фіналі.

Глядачі зможуть проголосувати через СМС або додаток. Проголосувати зможе абсолютно кожна людина, навіть якщо її країна не бере участь в конкурсі, через захищену онлайн-платформу, попередньо пройшовши реєстрацію за допомогою кредитної картки банку своєї країни.

Нагадаємо, півфінал конкурсу пройде 9 і 11 травня. Фінал "Євробачення" запланований на 13 травня. У конкурсі братимуть участь 31 країна.

Источник