Якщо у вас 1 група крові, ви повинні знати наступні 8 речей

Ми зібрали наукові факти і цікаві теорії про кров 1 групи.

Кров людини вперше була класифікована на 4 відомих типи в першому десятилітті 1900-х років австрійським лікарем Карлом Ландштейнером. Ні для кого не секрет, що важливо знати групу крові для надзвичайних ситуацій, оскільки збіг крові має вирішальне значення для безпечного переливання крові. Виявляється, однак, що характеристики крові також можуть впливати на наше здоров'я, і, як вважають деякі люди, наше щастя і особистість, інформує Ukr.Media.

Ми зібрали наукові факти і цікаві теорії про кров 1 групи, і вам буде цікаво їх дізнатися

Як визначаються групи крові?

Типи крові, або групи крові, класифікуються відповідно до наявності або відсутності певних антигенів, які можуть викликати імунну відповідь, коли вони є чужими для тіла. Ці антигени можуть змусити імунну систему пацієнта атакувати перелиту кров. Ось чому так важливо знати групу крові і знати про безпечну сумісність груп для переливання крові.

Характеристики крові 1-ї групи

Є 4 основні типи крові, які визначаються наявністю або відсутністю антигенів А і В в поверхні еритроцитів і А і В антитіл в плазмі. На додаток до антигенів А і В існує білок, який називається резус-фактор, який може бути або присутній, або відсутній. Загалом, розрізняють 8 груп крові: 1 +, 1-, 2 +, 2-, 3+, 3-, 4+ та 4-. Кров 1 групи не має антигенів А і В в еритроцитах, але має антитіла А і В в плазмі. Група крові 1 + є найбільш поширеною, цю групу крові мають 37% — 53% людей ​​різних етнічних і расових груп.

Люди з 1-ю групою крові є універсальними донорами

Люди з кров'ю 1-ї групи і резусом + можуть передавати свою кров усім 4 групам, але тільки людям з позитивним резусом. Плазма 1-ї групи можуть переливатись у всі 8 підгруп, що робить її універсальним типом крові, який завжди необхідний для екстрених трансфузій. Кров 1-ї групи переливається в надзвичайних випадках, коли важливо зберегти життя пацієнта до завершення тесту на визначення групи крові. Більш того, крові 1-ї групи є найбезпечнішою для новонароджених дітей, у яких імунна система недостатньо розвинена.

Особи з 1-ю групою крові можуть отримувати тільки кров 1-ї групи

Люди з 1-ю групою крові і резусом + можуть отримувати кров від людей як з резусом +, так і з резусом -, тоді як ті, у кого резус -, можуть отримувати тільки кров резусу -.

Ризики для здоров'я

На думку вчених, є способи, якими біохімія крові визначає наше здоров'я. Незважаючи на те, що вплив груп крові на наше здоров'я все ще досліджується, існують певні теорії про ризики для здоров'я та переваги для людей з різними групами крові. Вважається, зокрема, що люди з 1-ю групою крові можуть бути більш сприйнятливі до деяких бактеріальних і вірусних інфекцій, ніж інші групи крові, включаючи важкі, такі як чума, холера, епідемічний паротит і туберкульоз. Деякі дослідження також показують, що люди з 1-ю групою крові мають на 35% вищу частоту виразки дванадцятипалої кишки порівняно з людьми з іншими групами крові.

Переваги для здоров'я

У людей з кров'ю 1-ї групи найнижчий ризик розвитку ішемічної хвороби серця порівняно з людьми з іншими групами крові.. Дослідження показують, що особи, які не належать до 1-ї групи крові, мають на 25% вищий ризик розвитку раку підшлункової залози, ніж люди з 1-ю групою. Більш того, люди з 1-ю групою крові мають менший ризик розвитку захворювань кровообігу та когнітивних розладів. Однак, збереження здорового способу життя та управління факторами ризику для здоров'я є вирішальним для уникнення захворювань, незалежно від того, яка у вас група крові.

Група крові і дієта

Можливо, ви чули про так звані "дієти по групі крові", які стверджують, що вживання певних продуктів, які відповідають вашій групі крові, допоможуть вам залишатися в формі і здоровими. Незважаючи на їхню велику популярність, дієти за групою крові не мають наукових доказів і не є загальновизнаними. Дієтологи вважають, що краще дотримуватися індивідуальної дієти, враховуючи ваш індивідуальний стан здоров'я, а не дієту, пов'язану з групою крові.

Перша група крові і характер

Вплив групи крові на риси характеру людей є дискусійним, але ця теорія дуже популярна в деяких країнах, зокрема в Японії. Телевізійні шоу, газети та журнали часто публікують гороскопи по групі крові та графіки романтичної сумісності, в той час як японські аніме та відеоігри вказують групи крові персонажів. Японці вважають, що люди з 1-ю групою крові щедрі, пристрасні, комунікабельні та фінансово успішні і що найкраща романтична сумісність знаходиться між групами крові 1 і 2.

Источник