Нідерланди допоможуть фіксувати злочини Росії в Харківській області

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today Експерти з Міжнародного кримінального суду відправляться на деокуповані території.

Працювати на Харківщині експерти з Нідерландів будуть до кінця листопада.

Голландська місія експертів із Міжнародного кримінального суду фіксуватиме злочини російських окупантів на звільнених територіях Харківської області. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«Іноземна місія експертів висловила готовність допомагати правоохоронцям Харківщини у зборі доказів збройної агресії РФ. Працювати експерти будуть до кінця листопада цього року. Частина з них вже зараз проводить системну роботу на Київщині, інші — у Харківському регіоні. Серед них: криміналісти, хімічні експерти, експерти з балістики, експерти-картографи та лікарі-криміналісти», — розповіли у прокуратурі.

Прокурор Харківської області Олександр Фільчаков нагадав: фіксувати злочини Росії Харківщині вже допомагали експерти Національної жандармерії Франції. Вони першими дослідили тіла загиблих з евакуаційної колони біля міста Куп’янськ. Місія з Нідерландів уже визначила місця, де буде проводити огляди. 

«Наша мета — допомогти Україні у розслідуванні злочинів, вчинених представниками РФ. Міжнародний кримінальний суд висловлює підтримку Україні у боротьбі з ворогом», — розповіли іноземні експерти.

Як писав KHARKIV Today, в Ізюмі продовжують відбір біологічних матеріалів у місцевих мешканців для ідентифікації загиблих або безвісти зниклих. Біоматеріали можна здати в Ізюмі, Харкові або у будь-якому регіоні країни, а також — надіслати з-за кордону. 

Джерело