Росія обстріляла чотири населені пункти на Харківщині

Ілюстративне фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today Обстріли тривали на Слобожанському напрямку.

По Харківській області завдавали ударів із мінометів, ствольної та реактивної артилерії.

Протягом поточної доби російські окупанти обстріляли на Слобожанському напрямку райони населених пунктів Мала Вовча, Красне Перше, Берестове та Кам’янка Харківської області. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

Усього по Україні станом на 18:00 Росія завдала 40 ракетних ударів, запустила 16 ударних безпілотних літальних апаратів іранського виробництва Shahed-136. 20 крилатих ракет та 11 безпілотників збили Збройні сили України.

Крім того, загарбники стріляли по позиціях української армії вздовж лінії зіткнення, проводили повітряну розвідку, масовано обстрілювали критичну інфраструктуру та домівки мирних жителів України.

«Ворожих ударів зазнали об’єкти енергетичної та критичної інфраструктури Волинської, Рівненської, Харківської, Хмельницької, Кіровоградської, Черкаської, Запорізької, Одеської та Миколаївської областей», — розповіли у Генеральному штабі Збройних сил України.

Як писав KHARKIV Today, після обстрілів окупантами об’єктів енергетичної інфраструктури в Україні сталося розбалансування системи електромережі. У Харківській області ввели графіки аварійних відключень, по Харкову їх не застосовували.

Джерело