У Харківській області загинув Роман Ратушний

Фото: Facebook/»Захистимо Протасів Яр» Розвідник 93-ї бригади спочатку захищав Київ, а згодом поїхав на схід України.

Київському активісту, розвіднику 93-ї бригади «Холодний Яр» було 24 роки.

Голова громадської ініціативи «Захистимо Протасів Яр» і розвідник 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» Роман Ратушний загинув у бою під Ізюмом 9 червня. Він пішов на війну з першого дня російського вторгнення, з лютого захищав Київ, Сумську область, у квітні з підрозділом був перекинутий на Ізюмський напрямок.

«Ромчик був найкращим з нас, сміливцем, який завжди був першим у будь-якому бою і ніколи не виявляв страху. Так сталося, що в його останньому бою він був у розвіддозорі у складі бойової групи і загинув під час виконання бойового завдання», — повідомили у «Захистимо Протасів Яр».

Роман Ратушний часто повторював, що чим більше росіян ми вб’ємо зараз, тим менше росіян доведеться вбивати нашим дітям.

5 липня воїнові мало виповнитися 25 років. Роман — учасник Революції Гідності, громадський активіст, очолював громадську організацію «Захистимо Протасів Яр».

Раніше повідомляли: На війні загинув жительь Харківського району, у якого незабаром народиться донька

З першого дня повномасштабної війни Роман Ратушний брав участь у боях під Києвом, а потім уже у складі 93-ї ОМБР «Холодний Яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом.

«Ми об’єднались завдяки йому. Незважаючи на цю тяжку втрату, ми продовжимо справу Романа, ми продовжимо змінювати та розвивати наше суспільство, нашу країну, ми продовжимо боротися за Велику Соборну Україну. Ми обов’язково збудуємо парк у Протасовому Яру. Парк, де на честь Роми висадимо дуб. Парк, який впевнені, носитиме ім’я Романа Ратушного», — пояснили у громадській організації.

Про дату прощання буде відомо пізніше.

Картка для допомоги (мати):

4149609012655017 (Поваляєва Світлана Вадимівна)

Джерело