LG представила останню модель штучного інтелекту для професійного використання

Південнокорейська лабораторія штучного інтелекту LG AI Research представила друге покоління своєї масштабної мультимодальної моделі штучного інтелекту (ШІ).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

У лабораторії заявили, що модель EXAONE 2.0 працює швидше та ефективніше, а також економить більше енергії порівняно з першою версією, представленою ще в грудні 2021 року.

EXAONE, абревіатура «експертного штучного інтелекту для всіх», є гігантською мультимодальною мовною моделлю, яка може розуміти і мову, і зображення одночасно, таким чином здатна генерувати зображення в текст і навпаки.

Мультимодальний означає наявність кількох способів передачі повідомлення.

Зазначається, що нова версія моделі розроблена завдяки машинному навчанню 45 мільйонів патентних документів і 350 мільйонів зображень.

EXAONE працює як корейською, так і англійською мовами, враховуючи, що велика кількість набору даних, на якому навчається модель, є англійською.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Alphabet Inc., яка керує Google, випустила чат-бот Bard для користувачів в Україні, Європейському Союзі та Бразилії. Інструмент штучного інтелекту зможе генерувати відповіді більш ніж 40 мовами, серед яких китайська, іспанська та гінді.

Фото: Yonhap

Источник