На Камчатці вулкан викинув кілька стовпів попелу

На Камчатці вулкан викинув кілька стовпів попелу

Фото: Соцмережі Вулкан Ключевський

У селищах Ключі та Усть-Камчатськ скасували заняття у школах і дитячих садках. У цих населених пунктах прогнозується випадання попелу.

Російські ЗМІ і пабліки повідомляють про виверження вулкана на Камчатці.

Повідомляється, що вже тричі (за іншими даними — двічі) вулкан Ключевський викинув попіл на висоту від 10 до 14 км, шлейф від виверження розтягнувся на півтори тисячі кілометрів.

У регіоні запроваджено червоний код авіаційної небезпеки. Туристам рекомендують не наближатися до вулкана. У селищах Ключі та Усть-Камчатськ скасували заняття у школах і дитячих садках. У цих населених пунктах прогнозується випадання попелу. Крім того, через сходження селевих потоків з вулкана до завтра закрито рух трасою Мільково — Ключі — Усть-Камчатськ.

«Найближчим часом слід чекати посилення експлозивної діяльності вулкана, аж до пароксизмального виверження. У цьому випадку висота попелової колони може досягти 12 км, лавові потоки протягнуться на декілька кілометрів, від танення льодовика можуть виникнути протяжні грязьові потоки. У найближчих населених пунктах потужність попелопаду може досягти кілька міліметрів», — повідомляла ще 27 жовтня Камчатська філія Єдиної Геофізичної служби РАН, пише російська агенція Інтерфакс.

Нагадаємо, на початку жовтня в Індонезії сталося виверження найвищого вулкана.

Перед тим в Італії низка землетрусів сколихнула супервулкан. А 11 вересня на Гаваях прокинувся один з найактивніших вулканів у світі Кілауеа.

Джерело