«Ярославського буде нелегко викликати на допит», — юрист

Фото: KHARKIV Today На думку експерта, ймовірний учасник смертельної ДТП легко уникне надання свідчень.

Якщо Олександр Ярославський не захоче добровільно повернутися до Харкова та розповісти поліцейським  подробиці про аварію, у якій під колесами його авто загинула людина,  допитати його буде дуже важко.

Про це KHARKIV Today заявив адвокат Роман Чумак. За його словами, якщо людина не проживає постійно на території України, їй важко вручити повістку із викликом на допит.

«Щоб його належним чином викликати, йому потрібно вручити повістку. А вручити її можна або в Україні, або через інститут міжнародної правової допомоги, це складно. Він не ухиляється від свідчення, але як же йому вручити повістку, якщо він живе у Лондоні», — каже адвокат.

Якщо Олександр Ярославський так і не повернеться до України, Мін’юсту слід звернутися до Міністерства юстиції Великої Британії, щоб передати повістку на допит уже через них.

Якщо важливий свідок події так і не буде допитаний у суді, суддя може ухвалити рішення розглядати справу без його показань.

Як писав KHARKIV Today, 9 лютого близько 11 години ночі на трасі Київ — Харків — Довжанський автомобіль збив на смерть пішохода. Ним виявився 36-річний мешканець Чугуївського району. Кермувальник з місця події втік, але від автомобіля відвалилися номери — за ними і встановили, що машина належить Олександру Ярославському.

Сам мільйонер заперечував, що тієї ночі перебував за кермом і негайно відлетів до Лондона. Наступного дня до поліції прийшов якийсь чоловік, представився водієм Ярославського і заявив, що це він був за кермом. Але того ж дня у МВС встановили, що це не так. Держбюро розслідування перевіряє спробу фальшування.

Джерело